Известие

Collapse
No announcement yet.

Светна ми лампата за ABS 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Светна ми лампата за ABS 156 2.4 JTD

вчера вечерта ми светна лампата за ABS и не иска да угасне на какво се дължи това,някой имал ли е тоя проблем
    Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
    Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Изключвайки проблема, заради който попринцип светка лампата, а именно неработещ ABS, на мен този проблем ми се появява, когато примерно съм измил колата на автомивка и конкретно директно с пароструйката в спирачния диск. Ден два свети и спира! Ако ABS функционира - значи проблемът може да е този.
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
    DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Друго освен ABS-ът свети ли?В каква ситуация светна?
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
        Изключвайки проблема, заради който попринцип светка лампата, а именно неработещ ABS, на мен този проблем ми се появява, когато примерно съм измил колата на автомивка и конкретно директно с пароструйката в спирачния диск. Ден два свети и спира! Ако ABS функционира - значи проблемът може да е този.
        абе да ти кажа и това не е нормално,имаш проблем някъде по датчиците най-вероятно.

а колегата с темата,да си провери именно първо датчиците за скъсано кабелче и т.н.,да почне от най-простото и така ако нищо не излезе да си иде на диагностика.......иначе така,малко трудно ще ти се помогне....
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Друго освен ABS-ът свети ли?В каква ситуация светна?
          ми в каква ситуация,не бях я палил от сутринта и вечерта я запалих да я преместя,и като тръгнах светна и не угасна след това както е по принцип когато стартираш двигателя и да угасне всичко.Нищо друго не свети

Comment

На ръчна ли си бил?При паленето изгасна ли,а като си тръгнал да е светнал?

Comment

На ръчна ли си бил?При паленето изгасна ли,а като си тръгнал да е светнал?
              да точно така

Comment

Вкарай я в топъл гараж и отпусни ръчната.Като се стопли си поиграй на място да вдигаш и пускаш ръчната,докато усетиш,че при връщането усещаш как дърпа надоло.Имаш блокирало жило на ръчната.До пролетта не я ползвай или смени жилата.Провери за всеки случай и предпажителят на ABS-a.

Comment

Вкарай я в топъл гараж и отпусни ръчната.Като се стопли си поиграй на място да вдигаш и пускаш ръчната,докато усетиш,че при връщането усещаш как дърпа надоло.Имаш блокирало жило на ръчната.До пролетта не я ползвай или смени жилата.Провери за всеки случай и предпажителят на ABS-a.
                  ок утре и без това е на диагностика така че всичко на куп ми се случва ама както и да е ,алфа е все пак,скърца си ама не ми дреме

Comment

Като се опознаете,ще видиш,че няма нелечими проблеми.Все пак не е от магазина.

Comment

Като се опознаете,ще видиш,че няма нелечими проблеми.Все пак не е от магазина.

Comment

здравейте и аз сам с замръзнала ръчна и ми свети АБС има ли проблем да карам така докато не се отмрази ?

Comment

Я си виж първо бушона. Преди да си почнал да се вслушваш в съвети да разглобиш цялата кола на части.
                          Часто от причините да свети са-
                          -бушон
                          -датчик на някое колело
                          -проблем в централата.

Първото можеш сам да го провериш, другите евентуално с диагностика можеш да ги установиш.
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                            Я си виж първо бушона. Преди да си почнал да се вслушваш в съвети да разглобиш цялата кола на части.
                            Часто от причините да свети са-
                            -бушон
                            -датчик на някое колело
                            -проблем в централата.

Първото можеш сам да го провериш, другите евентуално с диагностика можеш да ги установиш.
                            м да при мен се оказа датчика на задно ляво колело при диагностиката и освен това е много скъп,та въпроса ми е от всички 156 ли става че да си търся на старо или за всеки модел(бензин-дизел)е различен,освен това в момента нямам ABS и е кофти,

Comment

От всяка 156-ца стават.Във форума има две Плевенски,пуснати на части.Същите диагностици,дето са ти гледали и подгряването,са ти казали,че е датчика?

Comment

Working...
                              X